Caju-ul face parte din aceeasi familie cu fisticul si mango, fiind originar din Brazilia. Nucile de caju cresc in exteriorul fructelor. Fructele sunt carnoase si gustoase, insa pot fi consumate doar local deoarece sunt perisabile.
Proteine si fibre, vitamine: complex B, E; minerale: magneziu, fosfor, cupru, zinc, potasiu, fier.
Nucile de caju sunt foarte bogate in antioxidanti, acizi grasi omega-6 si omega-3, astfel ca ajuta in prevenirea bolilor de inima. Continutul mare de magneziu diminueaza aparitia migrenelor si poate reduce tensiunea arteriala. Pentru sistemul osos si dantura este recomandat prin continutul sau bogat in fosfor.
Nucile de caju sunt o sursa importanta de proteine si de grasimi sanatoase .Se pot consuma ca atare, dar sunt deosebit de bune in diverse preparate raw vegan, mai ales la pregatirea cremelor cu fructe, datorita faptului ca pot prelua aroma fructelor. Se mai pot prepara anumite tipuri de branzeturi raw vegane cu mirodenii, verdeata si unt de cocos.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.