Efect relaxant, contribuie la obţinerea unui somn mai bun.
Ușurează expectorația.
Teiul are o istorie legendară bogată, autori vechi ca Teophrast, Pliniu sau Galeniu remarcând proprietăţile sale medicinale, mai ales în ce priveşte coaja sa şi frunzele; florile au început să fie întrebuinţate abia din Evul Mediu, iar astăzi infuzia de tei este una dintre cele mai populare băuturi de la noi.
„Frunzele, florile şi mugurii sunt utili, iar proprietăţile lor pot fi considerate ca stimulente, emoliente, tonice şi calmante. În general este preferată infuzia, care poate fi dată pentru a înlătura iritaţiile şi oboseala, pentru a aduce tihna şi somnul. Infuzia caldă este folosită […] în variate forme de răceli.” King’s American Dispensatory, 1905.
Tip produs: Supliment alimentar
Greutate netă: 50 g
Condiții de păstrare: la loc uscat si la temperatura mediului ambient
-Uz intern: se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, timp de 2-4 săptămâni sau la nevoie.
-Uz extern: băi calmante la copii. Infuzia se adaugă în apa de baie.
Preparare:
-Uz intern: 1-2 linguriţe plantă se adaugă în 200 ml apă clocotită, se fierb 2-3 minute şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
-Uz extern: 6 linguriţe plantă se adaugă în 1 litru apă clocotită, se fierb 2-3 minute şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Atenţionări: Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.