Contribuie la moderarea valorilor tensiunii arteriale
Ajută la calmarea stărilor de agitaţie nervoasă şi stres
Susţine tonusul inimii şi dilatarea vaselor sangvine
Contribuie la protejarea sistemului vascular prin reducerea riscului depunerii de lipide în lumenul vaselor sangvine
Favorizează diureza.
Tip produs: Supliment alimentar
Greutate netă: 36 g
Condiții de păstrare: la loc uscat si la temperatura mediului ambient
INGREDIENTE
Frunze şi flori de păducel (Crataegi folium cum flore) 45%, flori de hibiscus (Hibisci flos) 15%, traista ciobanului (Bursae pastoris herba) 10%, talpa gâştii (Leonuri herba) 8%, flori de lavandă (Lavandulae flos) 7%, flori de şofrănel (Carthami flos) 5%, troscot (Polygonii herba) 5%, frunze de măslin (Oleae folium) 5%.
Se beau 3 căni cu ceai pe zi, între mese.
Durata unei cure este de minim 6 luni.
Preparare: Peste un plic se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10 minute acoperit.
Atenţionări: Nu se administrează în caz de hipotensiune arterială şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcină şi alăptare: Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
Efecte secundare şi interacţiuni: La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilităţi cu medicamentele şi nici efecte secundare.
Asocieri recomandate: Pentru menţinerea unei tensiuni arteriale sănătoase ceaiul Tensiune-C25/C36 se poate asocia cu capsule Fitotensin Forte-C47, ceai T (reţeta farm. Farago )-C26, sau ceai Calmocard-C22/C23.
Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă: Vă sfătuim să reduceţi cât mai mult posibil din alimentaţie grăsimile saturate şi grăsimile „trans” (untură, unt, margarină, ouă, brânzeturi grase, carne grasă, mezeluri). Este bine să evitaţi consumul de sare şi de legume care conţin cantităţi mai mari de sodiu (ţelină, spanac), murături, ape minerale bogate în sodiu. De asemenea reduceţi consumul de dulciuri, produse de patiserie, băuturi bogate în cofeină şi alcoolul.
Consumaţi legume sărace în sodiu şi celuloză (morcovi, dovlecei, fasole verde, salată verde, roşii, ardei), fructe, lactate slabe, pâine neagră veche de o zi, cereale, peşte slab în cantităţi moderate. Puteţi mânca 2 ouă pe săptămână.
Puteţi consuma, în cantităţi moderate, grăsimi nesaturate din uleiuri vegetale presate la rece (de măsline, floarea soarelui, porumb, in, cânepă, dovleac), precum şi nuci, alune, migdale, fistic, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac neprăjite de asemenea în cantităţi moderate.
De asemenea, consumaţi alimente bogate în fibre care scad colesterolul: cereale integrale, fulgi de cereale, tărâţe de ovăz, leguminoase (fasole, linte, năut, soia), ciuperci, fructe, legume.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.