Susanul este unul dintre cele mai vechi condimente, datand inca de la 1600 i.Hr. Fiind mentionat in legendele hinduse, se crede ca ar fi originar din India, de unde s-a raspandit in Africa si Asia.
Am pregatit pentru tine un amestec din seminte de susan si susan negru. Este bogat in vitamine: E, B6; minerale: calciu, magneziu, fier, zinc, mangan, cupru; sesamol – puternic antioxidant; omega 9 si omega 6; fibre, lecitina, triptofan.
Reprezinta o sursa importanta de calciu, fibre si alte minerale esentiale pentru sanatatea si vitalizarea organismului, ajutand la prevenirea afectiunilor sistemului osos.
Supliment in deficitul de calciu.
In preparate dulci: covrigi, budinci, produse de patiserie, preparate de orez si salate (cu precadere cea de varza). Poate fi consumat macinat in amestec cu miere, in parti egale, pentru vitalizare. Se recomanda ca semintele de susan sa fie inmuiate peste noapte in apa pentru a facilita digestia sau se pot rasni pentru a le putea digera mai bine si pentru a elibera nutrientii.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.